Privatumo politika

INFORMACIJA PACIENTAMS APIE UAB “BECHARA CLINIC” TVARKOMUS ASMENS DUOMENIS (PRIVATUMO POLITIKA)

UAB „BECHARA CLINIC“ rūpinasi savo pacientų privatumu. Žemiau pateikiama informacija kaip mes tvarkome pacientų asmens duomenis.BENDROSIOS NUOSTATOS

  • Jūsų asmens duomenų valdytojas yra UAB „BECHARA CLINIC“ (toliau – Klinika).
  • Klinikos kontaktiniai duomenys: juridinio asmens kodas: 305435422, adresas: M. K. Čiurlionio g. 3-102, Vilnius.

KLINIKOJE TVARKOMI PACIENTŲ ASMENS DUOMENYS

  • Klinika teikdama odontologinės priežiūros paslaugas gali tvarkyti bendruosius pacientų asmens duomenis (vardą, pavardę, namų adresą, gimimo datą, asmens kodą, asmens tapatybės dokumento duomenis, elektroninio pašto adresą, paciento telefono numerį) ir specialių kategorijų pacientų asmens duomenis (paciento buvimo sveikatos priežiūros įstaigose faktus, duomenis apie paciento sveikatos būklę, diagnozę, taikytas diagnostikos ir gydymo priemones, medicininius vaizdus). Klinika taip pat gali tvarkyti duomenis apie paciento atstovą (vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą, telefono numerį).

Asmens duomenų tvarkymo tikslai ir teisinis pagrindas

  • Aukščiau nurodyti asmens duomenys yra reikalingi asmens tapatybės nustatymui bei odontologinės priežiūros paslaugų teikimui ir juos tvarkyti Kliniką įpareigoja Lietuvos Respublikos teisės aktai.
    • 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (toliau – Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas) 6 straipsnio c) papunktis suteikia teisę tvarkyti asmens duomenis, jeigu jie būtini, kad būtų įvykdyta taikoma teisinė prievolė.
    • Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 9 straipsnio h) papunktis suteikia teisę tvarkyti specialių kategorijų asmens duomenis, jeigu tai būtina teikti sveikatos priežiūros paslaugas ar gydymą.
  • Paciento asmens duomenys: vardas, pavardė, duomenys apie suteiktas odontologinės priežiūros paslaugas yra tvarkomi Klinikos buhalterinės apskaitos vedimo tikslu.
    • Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio f) papunktis suteikia teisę tokius duomenis tvarkyti, jeigu jie būtini siekiant teisėtų Klinikos interesų.
  • Paciento asmens duomenys: vardas, pavardė, duomenys apie suteiktas odontologinės priežiūros paslaugas gali būti tvarkomi įsiskolinimo valdymu tikslu, jeigu pacientas neatsiskaito su Klinika sutartyje numatytais terminais.
    • Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio f) papunktis suteikia teisę tokius duomenis tvarkyti, jeigu jie būtini siekiant teisėtų Klinikos interesų.
    • Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 9 straipsnio f) papunktis suteikia teisę tokius duomenis tvarkyti siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus.
  • Paciento ir paciento atstovo asmens duomenys: vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris gali būti tvarkomi priminimo apie užregistruotus vizitus ir informavimo apie Klinikos paslaugas tikslu, jeigu yra gaunamas raštiškas paciento ar paciento atstovo sutikimas tokių duomenų tvarkymui.

Asmens duomenų saugojimo terminas

  • Pacientų asmens duomenys tvarkomi odontologinės priežiūros paslaugų teikimo tikslu saugomi teisės aktų nustatytą terminą (15 metų).
  • Pacientų asmens duomenys tvarkomi Klinikos buhalterinės apskaitos vedimo tikslu saugomi teisės aktų nustatytais terminais.
  • Pacientų asmens duomenys tvarkomi įsiskolinimo valdymo tikslu saugomi tol kol trunka teisinis ginčas su pacientu.
  • Pacientų ir pacientų atstovų asmens duomenys tvarkomi priminimo apie užregistruotus vizitus ir informavimo apie Klinikos paslaugas tikslu saugomi du metus nuo sutikimo atšaukimo arba nuo Klinikos sprendimo nebetvarkyti asmens duomenų priminimo apie užregistruotus vizitus ir informavimo apie Klinikos paslaugas tikslu priėmimo dienos.

Asmens duomenų teikimas

  • Pacientų asmens duomenys tvarkomi asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo tikslu tretiesiems asmenims teikiami tik pacientų raštišku sutikimu, išskyrus įstatymų numatytus atvejus. Pacientų asmens duomenys be paciento raštiško sutikimo gali būti teikiami sveikatos priežiūros įstaigoms, kuriose yra/buvo gydomas, slaugomas pacientas ir kompetentingoms institucijoms vadovaujantis Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymu bei kitais Lietuvos Respublikos teisės aktais.
  • Teikiant dantų protezavimo ar ortodontinio gydymo paslaugas paciento asmens duomenys (vardas, pavardė ir dantų protezų ir/ar kitų medicinos prietaisų gamybai reikalingi sveikatos duomenys) yra teikiami dantų technikos laboratorijai, kurioje pacientui yra gaminami dantų protezai ir/ar kiti medicinos prietaisai.
  • Teikiant odontologines paslaugas, apmokamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų (dantų protezavimo paslaugos), pacientų asmens duomenys (vardas, pavardė, asmens kodas, suteiktų odontologinių paslaugų aprašymas) teikiami teritorinėms ligonių kasoms.
  • Pacientų asmens duomenys tvarkomi įsiskolinimo valdymo tikslu gali būti teikiami advokatams, įsiskolinimų valdymo ir išieškojimo bendrovėms, antstoliams, teismams, kitiems su skolos išieškojimu susijusiems subjektams, tačiau tik tiek kiek tai būtina skolos išieškojimui.

ASMENS DUOMENŲ SAUGUMAS

  • Pacientų asmens duomenys yra tvarkomi įgyvendinant atitinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones, kurios padeda apsaugoti asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

PACIENTŲ TEISĖS DĖL DUOMENŲ TVARKYMO

  • Pacientai turi teisę:
  • žinoti (būti informuotas) apie savo asmens duomenų tvarkymą Klinikoje;
  • susipažinti su Klinikoje tvarkomais savo asmens duomenimis;
  • reikalauti ištaisyti asmens duomenis.
  • Pacientų kitos teisės ir teisių įgyvendinimo tvarka yra reglamentuota Klinikos Asmens duomenų tvarkymo taisyklėse su kuriomis galima susipažinti Klinikos registratūroje.
  • Pacientai, manantys, kad yra pažeidžiamos jų teisės dėl asmens duomenų tvarkymo, turi teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

1. Pareiškimas apie slapukus1.1. Apie slapukus
Interneto svetainėse naudojami išmanūs ir naudingi metodai, siekiant padidinti jų patogumą ir padaryti jas kuo įdomesnes kiekvienam lankytojui. Vienas iš geriausiai žinomų metodų susijęs su slapukais. Interneto svetainių savininkai ar trečiosios šalys, pavyzdžiui, reklamuotojai, kurie rodo reklamą jūsų lankomoje interneto svetainėje, naudoja slapukus. Slapukai – tai maži tekstiniai failai, kuriuos interneto svetainės išsaugo naudotojų kompiuteriuose. Slapukuose esanti informacija taip pat gali būti naudojama jūsų naršymui skirtingose interneto svetainėse, kurios naudoja tą patį slapuką, sekti. Slapukai skirstomi pagal trukmę ir tai, kas juos nustato. Manome, kad jus svarbu informuoti apie slapukus, kuriuos naudoja mūsų interneto svetainė ir kokiais tikslais jie naudojami. Informavimo tikslas yra trejopas – norime kuo geriau užtikrinti jūsų privatumą, patogumą ir mūsų interneto svetainės finansavimą. Šiame paaiškinime pateikiama daugiau informacijos apie mūsų interneto svetainėje naudojamus slapukus ir jų naudojimo tikslus.

2. BECHARA CLINIC, UAB naudoja slapukus
BECHARA CLINIC, UAB naudoja slapukus lankytojų statistiniams duomenims rinkti ir informacijai apie jūsų pasirinkimus, kai naršote po interneto svetaines, įrašyti. Mes slapukus naudojame tam, kad jums, kaip lankytojui, pagerintume interneto svetainės naudojimo patirtį.
3. Slapukai ir jų funkcijos
Skirtingų rūšių slapukai naudojami skirtingiems tikslams.
Toliau pateikiamas dažniausiai sutinkamų slapukų rūšių sąrašas ir paaiškinama, kam jie naudojami.
3.1. Seanso slapukai
Seanso slapukas laikinai išsaugomas jūsų kompiuterio atmintyje, kol jūs naršote interneto svetainėje, pavyzdžiui, kad būtų galima sekti, kokią kalbą pasirinkote. Seanso slapukai jūsų kompiuterio atmintyje ilgą laiką nesaugomi, jie visada išnyksta, kai išjungiate savo žiniatinklio naršyklę.
3.2. Ilgalaikiai ar sekimo slapukai
Ilgalaikis slapukas išsaugo failą jūsų kompiuteryje ilgam laikui; tokios rūšies slapukas turi galiojimo datą. Ilgalaikiai slapukai padeda interneto svetainėms įsiminti jūsų informaciją ir nuostatas būsimiems apsilankymams. Tai lemia greitesnę ir patogesnę prieigą, nes, pavyzdžiui, jums nereikia iš naujo prisijungti. Pasibaigus galiojimo laikui slapukas automatiškai pašalinamas, kai grįžtate į jį sukūrusią interneto svetainę.
3.3. Lankomos svetainės slapukai
Juos nustato pati interneto svetainė (ta pati sritis kaip naršyklės adreso juostoje) ir gali nuskaityti tik ta svetainė. Šie slapukai paprastai naudojami tokiai informacijai kaip jūsų pasirinkimai išsaugoti, kad būtų galima panaudoti jums vėl apsilankius svetainėje.
3.4. Svetimi slapukai
Juos nustato sritys, kurios skiriasi nuo rodomos naršyklės adreso juostoje, t. y. ne interneto svetainės savininkai. Šie slapukai, pavyzdžiui, naudojami rinkti informaciją reklamai ir naudotojo turiniui. Taip pat svetimi slapukai gali būti naudojami interneto svetainės statistikai rinkti. Kadangi svetimi slapukai leidžia išsamiau analizuoti naudotojų naršymo įpročius, jie laikomi jautresniais nepažeidžiamumo atžvilgiu, todėl dauguma žiniatinklio naršyklių leidžia pakeisti nuostatas ir nepriimti svetimų slapukų.
4. BECHARA CLINIC, UAB nustatytų slapukų sąrašas

Svetainės slapukai

Pavadinimas Saugoma informacija Paskirtis Galioja
PHPSESSID Slapukas skirtas identifikuoti sesiją. 1 – sesiją
cookieconsent_status Pasirinkimas Slapuku patvirtinimo pasirinkimo saugojimas 1 metus

Google žemėlapiai

Pavadinimas Saugoma informacija Paskirtis Galioja
SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF Įvairūs unikalūs kintamieji, apart PREF, kuris saugo jūsų pasirinkimus, pvz.: priartinimo lygis. Google priskiria slapukus bet kuriame puslapyje, kuriame naudojamas Google žemėlapis. Mes neturime galimybės kontroliuoti Google slapukus. Šie slapukai renka informacija apie Google žemėlapių vartotojų elgseną. Daugumų slapukų galioja 10 metų po apsilankymo puslapyje, kuriame yra Google žemėlapis.

Youtube

Pavadinimas Saugoma informacija Paskirtis Galioja
SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, YSC, GPS, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE Įvairūs unikalūs indentifikatoriai, taip pat prisijungimų informacija, kuri gali būti susijus su Google paskyra. Google priskiria slapukus bet kuriame puslapyje, kuriame naudojamas Youtube vaizdo įrašai. Mes neturime galimybės kontroliuoti Google slapukus., Šie slapukai renka informacija apie YouTube vartotojų skaičių ir elgseną, taip pat informaciją, kurie sieja jūsų apsilankymą mūsų svetainėje su Google paskyra prie kurios esate prisijungęs. Informacija apie jūsų apsilankymą mūsų svetainėje, įskaitant IP adresas, gali būti perduotas ir patalpintas Google serveriuose JAV. Šis slapukas asmeniškai jūsų neidentifikuoja, nebent jūs esate prisijungęs prie Google paskyros, tuomet identifikuojama paskyra.. Daugumų slapukų galioja 10 metų po apsilankymo puslapyje, kuriame yra Youtube vaizdo įrašai. Tačiau daugelis jų pasibaigia anksčiau.

Google analytics

Pavadinimas Saugoma informacija Paskirtis Galioja
__utmt_UA-XXX, _gat_UA Google Analytics: slapukas reikalingas sąsajai su Google Analytics paskyra. 6 mėnesius
__utmz Pirmo apsilankymo data, paskutinio apsilankymo data, kiekis. Google Analytics: sekamas skaičius kiek kartų vartotojas apsilankė svetainėje nuo slapuko sukūrimo. 6 mėnesius
__utma Google Analytics: saugoma informacija iš kur vartotojas atėjo, kokį paieškos variklį naudojo, kokią nuorodą spaudė, koks raktažodis buvo panaudotas. 2 metus
__utmb, __utmc Google Analytics: saugoma informacija kiek truko vartotojo lankymasis svetainėje. __utmb – prisijungimas, __utmc – atsijungimas nuo svetainės. __utmb – 30 minučių, __utmc – 1 sesiją.
_ga Trumpas atsitiktinai sugeneruotas ID Google Analytics: atskiria vartotojus 2 metus
_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X Skaičius Google Analytics integruotas su Google Tag manager ir Doubleclick kampanija. Slapukas reikalingas Google Analytics veikimui. 1 dieną
_gid, UULE Trumpas atsitiktinai sugeneruotas ID Google Analytics: atskiria vartotojus 1 dieną
_gat Skaičius Google Analytics: naudojamas norint padidinti užklausų greitį 1 minutę

Trečiosios šalys

Pavadinimas Saugoma informacija Paskirtis Galioja
1P_JAR Trumpas atsitiktinai sugeneruotas ID Šie slapukai naudojami rinkti svetainės statistikas ir sekti konversijų kiekius. 1 savaitę
SIDCC Apsaugos slapukas padedantis apsaugoti vartotojų informaciją nuo neautoritizuotos prieigos. 1 dieną
IDE, test_cookie Šie slapukai priskirti trečiųjų šalių (DoubleClick) yra naudojami tiekti jums aktualias reklamas svetainėje. 2 metus
5. Slapukų valdymas
5.1. Kaip peržiūrėti slapukus
Kadangi slapukai yra paprasti tekstiniai failai, juos galima peržiūrėti su daugeliu tekstų rengyklių ar rašyklių. Galite spustelėti slapuką ir atverti jį. Toliau pateikiamas nuorodų sąrašas, kaip peržiūrėti slapukus skirtingose naršyklėse. Jeigu naudojate kitą naršyklę, žiūrėkite naršyklių slapukų informaciją. Jeigu naudojate mobilųjį telefoną, išsamesnės informacijos rasite savo telefono vadove.
„Firefox“
„Chrome“
„Internet Explorer 8–11“
5.2. Slapukų išjungimas / įjungimas ar šalinimas
Slapukus apriboti ar užblokuoti galite per naršyklės nuostatas. Jeigu norite, kad interneto svetainės visiškai netalpintų slapukų Jūsų kompiuteryje, galite pakeisti savo naršyklės nuostatas taip, kad Jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką. Taip pat galite pritaikyti savo nuostatas taip, kad naršyklė atmestų visus slapukus arba tik svetimus slapukus. Panašiai galite pašalinti savo slapukus, kurie jau buvo patalpinti kompiuteryje. Atkreipkite dėmesį, kad turėsite atskirai pritaikyti nuostatas kiekvienai naudojamai naršyklei ir kompiuteriui. Informuojame, kad jeigu nenorite slapukų, mes negalėsime užtikrinti, jog mūsų interneto svetainė tinkamai veiks. Kai kurios svetainės funkcijos gali būti prarastos ir kai kurių interneto svetainių galite daugiau nematyti. Be to, atmetę slapukus nebūtinai nematysite jokių reklamų. Tai reiškia, kad reklamos daugiau nebus pritaikomos prie jūsų interesų ir bus dažniau kartojamos. Kiekviena naršyklė turi skirtingą nuostatų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad parinktumėte tinkamas nuostatas. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti internete, svetainėje http://www.aboutcookies.org/
6. Kiti / nenumatyti slapukai
Atsižvelgiant į tai, kaip veikia internetas ir žiniatinklio svetainės, mes ne visada žinome apie slapukus, kuriuos patalpina trečiosios šalys per mūsų interneto svetainę. Tai ypač taikytina atvejams, kai mūsų interneto svetainėje yra vadinamieji įtaisytieji elementai: tekstai, dokumentai, vaizdai ar trumpi vaizdo klipai, kurie išsaugoti kitos šalies svetainėje, bet rodomi mūsų ar per mūsų interneto svetainę.
Todėl jeigu susidursite su tokiais slapukais mūsų interneto svetainėje, kurių mes nenurodėme anksčiau, praneškite mums. Arba kreipkitės tiesiogiai į susijusią trečiąją šalį ir paklauskite, kokius slapukus jie patalpino, kodėl taip daro, apie slapuko naudojimo trukmę ir kaip jie užtikrina jūsų privatumą.
7. Kreipkitės į mus
Jei turite kokių nors klausimų, kurie būtų susiję su asmens duomenų tvarkymu ar slapukų naudojimų, kreipkitės į mus patogiausiu Jums būdu, kontaktus rasite žemiau.
BECHARA CLINIC, UAB
Adresas: M. K Čiurlionio . 3-102, Vilnius.
Tel.: +370 64801616